Verder naar inhoud
Kalk strooien op je gazon is het best in de wintermaanden

Kalk strooien op je gazon is het best in de wintermaanden

Naast dat je de tuin moet bemesten moet je ook kalk strooien. Kalk is geen bemesting maar zorgt ervoor de voedingstoffen worden opgenomen, ook de voedingstoffen uit de bemesting. Kalk heeft effect op de zuurgraad van je bodem wat een belangrijke factor is bij de opname van voedingstoffen uit de bodem. Door kalk de strooien kun je de optimale zuurgraad creëren zodat de voedingstoffen zo goed mogelijk worden opgenomen.

Een bijkomend voordeel is dat mos zich slecht kan ontwikkelen op een kalkrijke grond. Daarnaast heeft kalk ook een preventieve werking. Dat wil zeggen dat wanneer je met regelmaat strooit mos geen kans krijgt in jouw gazon.

Wanneer moet je kalk strooien?

Veel mensen strooien maar één keer per jaar kalk op hun gazon maar dit is eigenlijk te weinig. Het is beter om dit twee keer te doen, één keer in het begin van het jaar, rond februari of maart, en één keer aan het eind van het jaar rond oktober of november.

In de winterperiode kun je normaal gesproken je gazon het best met rust laten. Kalk strooien is een uitzondering op deze regel. De periode van sneeuw en ijs is de beste periode om kalk over je gazon te strooien. Kalk zorgt ervoor dat sneeuw en ijs gaat smelten en smeltwater wordt makkelijk door de grond opgenomen.

Zorg dat je na het strooien van kalk vier weken wacht met het bemesten van je gazon zodat de kalk tijd krijgt om het werk te doen.

Bekijk de kalk voor jouw gazon in onze shop!

 

Vorige artikel De tijd om emelten en engerling biologisch te bestrijden is nu aangebroken!
Volgende artikel Hoe bescherm je een olijf- palmboom tegen de vorst?