Verder naar inhoud
De tijd om emelten en engerling biologisch te bestrijden is nu aangebroken!

De tijd om emelten en engerling biologisch te bestrijden is nu aangebroken!

Dè manier om emelten en engerling in uw gazon te bestrijden is om aaltjes in te zetten. Dit zijn natuurlijke vijanden welke ervoor zorgen dat u op een biologisch verantwoorde manier de emelten en engerling bestrijdt. 

Emelten en engerling kunnen veel schade veroorzaken aan uw gazon. De schade kun je herkennen aan kale plekken in het gazon met losliggende pollen. Emelten en engerling vreten namelijk de wortel van het gras door en zorgt ervoor dat de graszoden los komen te liggen. Herkenbaar is ook dat vogels massaal in het gras gaan zitten pikken en op zoek gaan naar de emelten. Til de grasmat een stukje op, graaf ondiep een gaatje en je ziet de emelten of engelerling zo liggen in het zand.

Dit is iets wat natuurlijk niet wenselijk is, zeker niet wanneer u in het voorjaar of in de (na)zomer heerlijk buiten wilt zitten. Daarom bieden wij u via de webshop aaltjes aan welke ervoor zorgen dat de emelten en engerlingen op een biologische manier bestrijd worden. Deze aaltjes worden gekoeld geleverd en dienen ook gekoeld bewaard te worden. U kunt de aaltjes gemakkelijk verspreiden met de Nemasprayer welke ook te bestellen is in onze webshop. Kijk op deze pagina voor alle benodigde producten.

Bekijk onderstaande kalender om te zien wanneer de beste tijd is om de emelten en engerling te bestrijden.

Lees hier de instructie om de aaltjes uit te zetten. 
Vorige artikel Voorkom Eikenprocessierups
Volgende artikel Kalk strooien op je gazon is het best in de wintermaanden