Verder naar inhoud
Je gazon bemesten; waarom, hoe en wanneer!

Je gazon bemesten; waarom, hoe en wanneer!

Ja, er zijn nog steeds mensen die vinden dat je het gazon niet hoeft te bemesten. Dit is natuurlijk niet waar. Net als alle planten heeft ook het gazon genoeg voedingstoffen nodig om te kunnen groeien. Je gazon bemesten is belangrijk als je een mooi gazon wil!

Gazon bemesten

Waarom moet je het gazon bemesten?

Zoals hierboven al wordt beschreven moet je gazon voldoende voedingsstoffen krijgen om goed te kunnen groeien. Je gazon moet na elke maaibeurt weer genoeg power hebben om te groeien. Want, met elke maaibeurt verwijder je ook voedingstoffen uit het gazon!

Gazon bemesten heeft alleen maar voordelen:

  • Een donkergroene kleur;
  • Een gezonde groei;
  • Een goede weerstand tegen gazonziekte;
  • Beter bestand tegen mos en onkruid;
  • Een sneller herstel;

Welke bemesting heeft het gazon nodig?

Er zijn veel verschillende producten op de markt. Het is belangrijk dat je de juiste voedingstoffen gebruikt voor jouw gazon. In gazon bemesting zitten de volgende voedingstoffen:

  • Stikstof (N): dit is nodig voor de groei van de grassprieten;
  • Fosfor (P): dit is nodig voor de vorming van de wortels;
  • Kalium (K): dit beschermt het gras tegen ziekten;
  • Sporenelementen: deze dragen bij aan de donkergroene kleur;

Wanneer wij een gazon bemesten doen we dit met de producten van Innogreen. Innogreen heeft verschillende producten die je kan gebruiken afhankelijk van het gazon en de tijd van het jaar. Wil je graag meer informatie over de Innogreen producten? Onze onderhoudsspecialist David kan uitleggen welke producten je moet gebruiken om jouw gazon mooi groen te krijgen en houden.

Je kan het gazon bemesten d.m.v. een strooimachine of gewoon met de hand, zorg wel dat je eerst het gazon maait en daarna pas bemest!

Wanneer je het gazon moet bemesten? Minimaal 3x per jaar!

Het gazon moet minimaal drie keer per jaar bemest worden om de voedingstoffen op peil te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je na elke 6 tot 8 maaibeurten het gazon opnieuw bemest zodat de voedingstoffen aanwezig blijven. Ook na een periode met veel regen kunnen de voedingstoffen zijn uitgespoeld en is het goed om het gazon opnieuw te bemesten.

Het is belangrijk dat je het gazon in het voorjaar, de zomer en het najaar bemest. Daarnaast moet je in de periode van november tot maart bemesten met Innogreen Kalk waardoor het gras beter in staat is om de meststoffen op te nemen.

Vorige artikel Hoe moet ik mijn gazon verticuteren?
Volgende artikel Onkruid in je gazon bestrijden